Sträng med ametist, äkta kristall, 6mm (64st)

  • 89 kr
I lager.
Dela

Sträng med äkta ametist, naturlig kristall. 6mm och hålet är 1mm. Ca 64st pärlor på strängen. 

Ametist är en fantastisk lila variant av kvarts som har prisats i århundraden inte bara för sin skönhet utan också för sina många metafysiska och helande egenskaper. Här är några av de viktigaste fördelarna och egenskaperna förknippade med ametist:

1. **Lugnande och stresslindring**: Ametist betraktas ofta som en sten av lugn. Dess lugnande energi hjälper till att lindra stress, ångest och känslomässig oro, vilket främjar en känsla av frid och lugn. Många använder det som ett verktyg för meditation för att skapa en lugn atmosfär.

2. **Förbättrad intuition och andlig medvetenhet**: Denna pärla är kopplad till det tredje ögat och kronchakran, vilket gör den till en utmärkt sten för att förbättra intuition och andlig tillväxt. Ametist tros öppna sinnet för högre medvetandetillstånd, främja andlig visdom och förbättra psykiska förmågor.

3. **Sömnhjälp**: Ametist placeras ofta under kudden eller på ett nattduksbord för att främja vilsam sömn och avvärja mardrömmar. Dess lugnande energier kan hjälpa till att lugna sinnet och övergå till en fridfull slummer.

4. **Emotionell balans**: Denna kristall är känd för sin förmåga att hjälpa till med emotionell helande. Ametist kan hjälpa individer att övervinna känslor av sorg, irritabilitet eller ilska genom att främja känslomässig balans och främja en positiv syn på livet.

5. **Skydd**: Ametist har traditionellt sett setts som en skyddande sten. Det tros skydda mot negativ energi, psykiska attacker och skadliga influenser. Att bära eller bära ametist tros skapa en sköld runt auran.

6. **Ökat fokus och klarhet**: Många tycker att ametist ökar koncentrationen och förbättrar mental klarhet. Det kan hjälpa till i beslutsprocesser, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för studenter eller yrkesverksamma som vill stärka sina kognitiva förmågor.

7. **Fysisk läkning**: Vissa tror att ametist kan ha fysiska läkande egenskaper, särskilt relaterade till nervsystemet, endokrina systemet och immunsystemet. Det är tänkt att stödja avgiftning och hjälpa till att lindra huvudvärk och migrän.

8. **Kreativitet och inspiration**: Ametist sägs uppmuntra kreativitet och inspirera till innovativt tänkande. Det kan hjälpa till att låsa upp nya idéer och främja en känsla av inspiration i konstnärliga sysselsättningar.

Sammantaget är ametist inte bara en vacker sten utan också en mångsidig allierad för känslomässigt, andligt och fysiskt välbefinnande. Oavsett om den bärs som smycke, placeras i livsrum eller används under meditation, kan dess förtrollande energi förbättra livskvaliteten på olika sätt, vilket gör den till en favorit bland både kristallentusiaster och healers.